Productenlijst van fabrikant: Volvo Amazon

Volvo Amazon 1966, met zweedse papieren, erg mooi en rijdt prima

Te koop :


Volvo Amazon type 121 bouwjaar 1966, zeer goede staat!Ik bied deze geweldig mooie auto aan, inmiddels al weer 48 jaar oud (!!!) binnen en buiten in zeer goede staat. Zie de foto's.


De auto rijdt geweldig! De motor loopt zeer rustig en prachtig. De versnellingsbak, de remmen, en de algehele handling is nauwkeurig en goed.


Het gaat om een originele Zweedse auto dus het heeft nog nooit pekel gezien! Wat te denken van mooie voorbeelden van voorbeeldig onderhoud, als de nieuwe Michelin banden XZX, vergelijkbaar met het profiel van vroeger, en het zijn dus nieuwe banden! En ook de originele Volvo drukknop radio is een stille getuige van een vertroeteld leven. De vorige eigenaresse heeft echt van deze auto gehouden, en heeft de hem op juiste wijze onderhouden.


Stille getuigen van goed onderhoud zijn ook prachtig en zo goed als nieuw chroom en het kunstleder interieur en dakhemel.


Aan het begin van het nieuwe seizoen heeft de auto een nieuwe accu en olie (kleine beurt) gekregen


De auto wordt geleverd met Zweedse papieren en registratie, en het heeft een nieuwe Zweedse "APK" , wat betekent dat hij gemakkelijk een nederlandse / belgische registratie en kentekenplaten kan krijgen, de Zweedse APK is in maart 2015 afgegeven en loopt tot en met 2017 (!)


 (Natuurlijk hoeven geen import kosten moeten worden betaald omdat Zweden tot de EU behoort)


De auto heeft veelal de originele lak, helaas is 1 gedeelte rondom de achterste linkerwielkast door een overijverige zoon des huizes als “verrassing voor zijn moeder”  vanwege een kras door hem opnieuw gespoten, inclusief een tectiellaag. Normaliter valt het niet op, alleen bij echt gericht kijken.


Ook hemel en vloerbedekking zijn origineel en dus 48 jaar oud. Het ziet er als nieuw uit. Ook de stoelen zien er prima uit, helaas is een naad van de bekleding van de passagiersrugleuning losgelaten, gemakkelijk te repareren. 


Het is een auto die weliswaar gebruikt is, goed onderhouden is, en origineel gehouden is.


Onderhoud de laatste jaren:


2013 


nieuwe remcilinders


remblokken


remschoenen


stuurarm


remleiding2011+2012


dashboard bekleding


ontsteking vernieuwd


spatlappen 


banden 4x Michelin XZX 


radiator


Geen kosten zijn gespaard, om deze auto mooi te houden!


Het rijden met de auto is enorm plezierig! Natuurlijk is de auto volledig geschikt voor dagelijks gebruik, maar is het niet jammer om deze auto te rijden met slecht weer? :)


De roest die er is, heb ik gefotografeerd.


Meer
per pagina
Afgebeeld 1 - 6 van 8 items
Afgebeeld 1 - 6 van 8 items